Naprapatia

Naprapatia on manuaalisen lääketieteen hoitomuoto, joka on erikoistunut tutkimaan, hoitamaan ja ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöitä.

Naprapaatin työssä korostuu etenkin taito tutkia ja hoitaa erilaisia mekaanisia ja toiminnallisia häiriöitä. Hoidoilla pyritään palauttamaan ja lisäämään potilaan työ- ja toimintakykyä, sekä ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja erilaisia toimintahäiriöitä.

Naprapaatti käyttää sekä passiivisia, että aktiivisia hoitomenetelmiä. Passiivisina hoitomenetelminä voidaan mainita nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot, sekä lihasvenytys- ym. pehmytkudoskäsittelytekniikat. Näiden hoitomenetelmien pääasiallisena tavoitteena on palauttaa nivelen normaali liikelaajuus. Aktiivisista menetelmistä tärkein on lääkinnällinen harjoitteluterapia (LHT), jossa harjoitetaan esim. koordinaatiota, lihasvoimaa ja kestävyyttä. Harjoittelulla pyritään palauttamaan nivelen normaali liikkuvuus.

Lisäksi hoidon apuna voidaan käyttää erilaisia fysikaalisia hoitomenetelmiä, kuten lämpö-, kylmä- ja sähköhoitoja. Myös erilaisia teippauksia voidaan käyttää hoidon tukena.

Naprapaatti on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) rekisteröimä nimikesuojattu ammattihenkilö.

Naprapatian  hoitomenetelmät pohjautuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin

Tutustu naprapaatti Kati Hovin sivuihin netissä: http://www.naprapaattiloviisa.fi/

 Varaa aika >>

Olemme Facebookissa

Yhteistyökumppanit

   Fysio Kympin yhteistyökumppani Auron  

   Mediteam  

   Suomen fysioterapeutit  

© 2022 Fysio Kymppi Loviisa
Back to Top